ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Трампа подали до суду через указ про регулювання соцмереж

03.06.2020, 12:07
Фото – Главком
Фото – Главком

Центр демократії та технологій (CDT) подав до суду через указ президента США Дональда Трампа про регулювання соціальних мереж. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз некомерційної організації.

“CDT подав позов... тому що дії президента є прямим зазіханням на свободу слова, яка є захищена Першою поправкою”, – йдеться в заяві.

В організації зазначили, що уряд країни не може і не повинен примушувати інтернет-посередників “модерувати мову відповідно до примх президента”.

Блокування цього указу має вирішальне значення для захисту свободи слова та продовження важливої ​​роботи із забезпечення чесності виборів 2020 року, підкреслили в CDT.

Як відомо, з-поміж спонсорів Центру – найбільші світові інтернет-концерни і технологічні компанії, такі як Amazon, Facebook, Google, Apple, Twitter та інші.

Як повідомляв ІМІ, 27 травня соціальна мережа Twitter поставила маркування на твіти президента США Дональда Трампа, що попереджає користувачів про можливі фейки в його повідомленнях. Зокрема, маркування з’явилося у твітах Трампа, які стосувалися можливих фальсифікацій під час голосування на виборах поштою. 

У відповідь Трамп звинуватив Twitter у втручанні у вибори в США та пригрозив соцмережам жорстким регулюванням або закриттям.

28 травня Дональд Трамп підписав указ щодо компаній соціальних мереж. Указ Трампа покликаний чинити тиск на регуляторів, включно з Федеральною комісією з комунікацій і федеральною торговельною комісією, щоб вони розробили нові правила, які обмежили б імунітет соцмереж від цивільних позовів.

У Twitter назвали указ “реакційним і політизованим підходом до знакового закону”. Facebook і Google також заявили, що указ Трампа може завдати шкоди інтернету і цифровій економіці.

Liked the article?
Help us be even more cool!