ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На ТОТ Запоріжжя зафіксовані випадки домагання до школярів з боку російських “казаків”

Фото - колаж Центру національного спротиву
Фото - колаж Центру національного спротиву

На тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей найняті для охорони шкіл російські "казаки" б'ють дітей, незаконно обшукують. Також відомо про випадки сексуального насильства щодо дітей.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як зазначають в ЦНС, "охоронців" набирають з приватних охоронних компаній з Росії, зокрема, таких, як "казачья сотня" з Білгородської області.

"Ці бойовики нерідко перебувають у нетверезому стані та самі чіпляються до школярів через зовнішній вигляд, зокрема, одяг, стрижку або фарбоване волосся. Зафіксовано випадки не лише словесних претензій, але й рукоприкладства та протиправних обшуків, під час яких школярі стали жертвами сексуальних домагань з боку так званих "охоронців", - зазначають в ЦНС.

На фоні окремих конфліктів з місцевим населенням на ТОТ, місцеве підпілля ліквідувало 4-х "казаків" на Запоріжжі. 

Як повідомляв ІМІ, російські окупанти створили методичку для вчителів, де вказують, як розповідати учням про захоплення Криму. В цій методичці не згадується роль російських військових в окупації півострова. Згідно з нею до “возз'єднання Криму з Російською Федерацією” призвели виключно дії місцевого населення, яке начебто було незадоволене політикою українського уряду. Крім того, окупанти збільшують обсяги друкованих інформаційно-пропагандистських матеріалів для формування потрібної Кремлю громадської думки серед жителів Криму.

У серпні 2023 року росіяни вивозили українських підлітків з окупованих територій до російського міста Пенза – з 11 до 18 серпня там тривали "військово-патріотичні збори” у таборі "Гвардієць". Їм влаштовували вишколи, екскурсії пропагандистськими музеями й концерти пропагандиста Олега Газманова.

Liked the article?
Help us be even more cool!