ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни розробили методичку для вчителів про те, як розповідати дітям про Крим – ЦНС

10.10.2023, 15:16
Фото – колаж Центр національного спротиву
Фото – колаж Центр національного спротиву

Російські окупанти створили методичку для вчителів, де вказують, як розповідати учням про захоплення півострова.

У Центрі національного спротиву зазначають, що отримали в розпорядження цю методичку: вона розрахована на школярів 10–11 класів.

В ЦНС зауважили, що в цій методичці не згадується роль російських військових в окупації півострова. Згідно з нею до "возз'єднання Криму з Російською Федерацією" призвели виключно дії місцевого населення, яке начебто було незадоволене політикою українського уряду.

"Так, школярам розповідають про нібито "протести" місцевих мешканців та створеннями ними "загонів місцевої самооборони". Однак немає жодної згадки про так званих "зелених чоловічків" – військовослужбовців зс рф без розпізнавальних знаків на формі, які за допомогою бронетехніки захопили контроль над півостровом", – зазначають у ЦНС.

Окупанти викреслюють усі факти, які не вписуються в пропагандистські наративи про "добровільну" окупацію Криму.

"Загалом, ці позакласні заняття є лише однією з численних складових розгалуженої машини російської пропаганди та дезінформації", – додали в Центрі національного спротиву.

Як повідомляв ІМІ, окупанти збільшують обсяги друкованих інформаційно-пропагандистських матеріалів для формування потрібної Кремлю громадської думки серед жителів Криму.

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!