ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни вивозять дітей з окупованих територій до "військово-патріотичних" таборів РФ - ЦНС

Росіяни вивезли українських підлітків з окупованих територій до російського міста Пєнза - з 1 1 по 18 серпня там тривають "військово-патріотичні збори"  у таборі "Гвардієць". 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема дітей звезли з населених пунктів: Маріуполь, Кіровське, Єнакієве, Горлівка, Шахтарськ, Макіївка, Донецьк. У таборах їм влаштовують вишколи, екскурсії по пропагандистських музеях й концерти пропагандиста Олега Газманова.

"Таким чином ворог продовжує політику знищення цілого покоління українців, промиваючи дітям мізки й намагаючись завербувати їх до війни проти їх Батьківщини", - зазначають у ЦНС.

Як повідомляв ІМІ, росіяни планують до кінця року завезти в бібліотеки тимчасово окупованих територій понад 165 тисяч примірників пропагандистської літератури.

На початку липня 2023 року співробітники ФСБ Росії вилучили в Маріуполі понад 1,5 тис. примірників української літератури. А в березні 2023 року Центр національного спротиву повідомив, що РФ виділяє 360 млн рублів для знищення українських бібліотек на окупованих територіях.

Росіяни продовжують завозити свою пропагандистську літературу до бібліотек на тимчасово окупованих територіях,  зокрема, до бібліотек на захопленій частині Запоріжжя.

Liked the article?
Help us be even more cool!