ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На телеканал для окупованих територій закладено приблизно 440 млн грн - Бородянський

25.11.2019, 11:50
Фото - Олександр Медведєв / НВ
Фото - Олександр Медведєв / НВ

Телеканал, який мовитиме на окуповані території, працюватиме на базі каналу UATV, на його фінансування у держбюджеті закладено приблизно 440 млн грн.

Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в інтерв'ю виданню Новое время, повідомляє Укрінформ.

“Через три місяці запустимо. У нас фінансування є. Це буде на базі каналу UA/TV. Плюс ми ведемо переговори про наявність на цьому каналі контенту українських телевізійних груп”, - розповів він.

За його словами, в держбюджет закладено необхідне фінансування на діяльність цього телеканалу.

“У нас є на UATV приблизно 440 млн грн [ця сума також передбачає фінансування інформаційного агентства Укрінформ]. На наш погляд, на сьогоднішній день цього достатньо. Далі будемо дивитися”, - сказав він.

На запитання, якого результату він хоче досягнути трансляцією цього каналу, Бородянський відповів:

“Ми хочемо, щоб люди на тій території знали правду. Ми хочемо, щоб люди на тій території не керуватися маніпулятивною думкою Володимира Соловйова, Ольги Скабєєвої або ще кого-небудь. Щоб вони розуміли, що є інша точка зору, правдива точка зору. Ми хочемо залучити їх до діалогу і в рамках цього діалогу шукати спільне рішення. От і все”, - сказав міністр.

Як повідомляв ІМІ, 30 жовтня міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що новий державний український російськомовний канал мають запустити за три місяці. 

2 вересня міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що створення українського російськомовного телеканалу не є єдино можливим інструментом досягнення поставленого ідеологами проєкту завдання, і виступає за те, щоб спершу зважити його доцільність.

30 липня заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив, що в Україні для посилення позицій держави в інформаційній боротьбі буде створено всесвітній російськомовний канал. За його словами, такий канал потрібен, щоб Україна могла боротися і за уми українців на окупованих територіях Донбасу та Криму, і за уми росіян на території РФ. У команді Президента Зеленського хочуть, щоб це був державний канал.

Liked the article?
Help us be even more cool!