ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через три місяці запустять новий український російськомовний канал – Бородянський

30.10.2019, 15:16
Фото – bug.org.ua
Фото – bug.org.ua

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що новий державний український російськомовний канал мають запустити за три місяці. Про це він сказав hromadske під час Форуму Єдності в Маріуполі 30 жовтня. 

“Буде потужний канал за три місяці. Концепція постійно розвивається”, – сказав він.

Наразі невідомо, хто буде керівником каналу. Міністр зазначив, що має “приблизних керівників”.

За словами Бородянського, телеканал робитимуть на базі іномовлення, а для цього законодавчих змін поки не потрібно. Відповідно до закону про іномовлення, 50% контенту мають бути англійською мовою.

Також Бородянський розповів, що міністерство планує боротися з фейками за допомогою створення контенту, який розповідатиме, що насправді відбувається в Україні, зокрема це буде художній контент.

За словами міністра, боротися з дезінформацією на території непідконтрольного Донбасу планують за допомогою освіти.

“Ми будемо запрошувати молодь, студентів приїжджати на нашу територію та дивитися, яка країна зсередини, що в нас відбувається”, – сказав Бородянський.

Як повідомляв ІМІ, 30 липня заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив, що в Україні для посилення позицій держави в інформаційній боротьбі буде створено всесвітній російськомовний канал. За його словами, такий канал потрібен, щоб Україна могла боротися і за уми українців на окупованих територіях Донбасу та Криму, і за уми росіян на території РФ. У команді Президента Зеленського хочуть, щоб це був державний канал.

2 вересня міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що створення українського російськомовного телеканалу не є єдино можливим інструментом досягнення поставленого ідеологами проєкту завдання, і виступає за те, щоб спершу зважити його доцільність.

Liked the article?
Help us be even more cool!