ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міністр Бородянський не поспішав би створювати російськомовний телеканал

03.09.2019, 10:40
Фото – bug.org.ua

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявляє, що створення українського російськомовного телеканалу не є єдино можливим інструментом досягнення поставленого ідеологами проєкту завдання, і виступає за те, щоб спершу зважити його доцільність.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню lb.ua, оприлюдненому 2 вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Я не поспішав би, бо нові платформи – це інструмент. І російськомовний канал – це теж тільки інструмент. Давайте зрозуміємо, яке завдання ми перед собою ставимо”, – сказав Бородянський у відповідь на запитання про ідею створення такого телеканалу.

“Моє ставлення таке: я вважаю, що спочатку ми повинні сформулювати завдання. Ми хочемо створити російськомовний телеканал, щоб що?.. Ми маємо сказати: ось є завдання, ось є інструменти, ось є наслідки їх використання. Ось є ресурс, який необхідно на це витратити. Виклали, подивилися, покрутили, сказали – окей, справді це завдання можна вирішити російськомовним каналом, коштувати це буде стільки-то грошей. Або ні, це завдання можна вирішити по-іншому, й елементи цього рішення нам ще дадуть якихось побічних ефектів”, – сказав Бородянський.

Водночас, коментуючи слова ідеологів проєкту про те, що створення такого телеканалу потрібне, щоб “повернути уми людей”, які проживають на окупованих територіях, міністр запитав: “Що значить "повернути уми"? Як ми це вимірюватимемо?”

“Завдання держави яке? Вона повинна думати, скільки соціоекономічних ефектів принесе один вкладений долар. Американці кажуть, що один долар, вкладений у культуру, дає соціоекономічних ефектів на 20 доларів”, – сказав Бородянський.

Нагадаємо, у липні заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко заявив, що в Україні для посилення позицій держави в інформаційній боротьбі буде створено всесвітній російськомовний канал. За його словами, такий канал потрібен, щоб Україна могла боротися і за уми українців на окупованих територіях Донбасу та Криму, і за уми росіян на території РФ. У команді Президента Зеленського хочуть, щоб це був державний канал.

Liked the article?
Help us be even more cool!