ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Сюмар подали до суду через інцидент, пов’язаний із журналістами “Схем”

04.04.2018, 16:09

Народний депутат Василь Німченко подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва до голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо інциденту пов’язаного з журналістами програми “Схеми”. Про це повідомляється на сайті Судової влади України.

Позивач просить суд визнати протиправними дії голови комітету щодо втручання у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Також позивач просить суд зобов’язати Сюмар утриматись у подальшому від вчинення таких дій.

У позовній заяві зазначено про те, що свого часу до порядку денного комітету було включено питання “Про інцидент з ознаками перешкоджання журналістській діяльності Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича ввечері 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту “Київ”.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження у цій адміністративній справі.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада 2017 року охоронці лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука напали на знімальну групу програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян.

За фактом нападу прокуратура Києва почала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України.

1 лютого 2018 року Київська місцева прокуратура №9 скерувала до суду обвинувальний акт щодо працівника охоронного агентства за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми “Схеми” 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту “Київ”. Охоронцю інкримінується 171 стаття Кримінального кодексу України.

7 лютого 2018 року голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що хід розслідування щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів “Схем” викликає занепокоєння.

Liked the article?
Help us be even more cool!