ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На окупованій частині Запорізької області запустили нову пропагандистську газету

28.02.2023, 16:25

На тимчасово окупованій території Запорізької області окупанти 24 лютого випустили перший випуск щотижневої пропагандистської газети “Голос Новороссии”. 

Фінансується пропагандистське видання з “Президентського фонду культурних ініціатив” РФ, про що повідомляється на сайті газети. У початкових планах – випустити п‘ять номерів газети.

Пропагандисти планують “писати про новини та повсякденне життя нових регіонів Росії, про їхню інтеграцію в єдиний культурний, економічний та цивілізаційний простір Російської Федерації”. І уточнюють, що випустили перший номер газети для “ДНР”, “ЛНР” та окупованих Запорізької та Херсонської областей у “перші роковини початку СВО”, тобто повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Скриншот ІМІ

Головною редакторкою “Голосу Новороссии” є Юлія Шамаль. До цього вона вже побувала директоркою пропагандистського медіахолдингу “ЗаТВ”, який розташований у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області. До повномасштабної війни вона серед іншого займалася “Нравствєнним ТБ” в Росії, а ще є авторкою документальних фільмів “Вся правда про Вангу”, “Хто править світом”, “Усама бен Ладен. Таємний агент номер один”. На сайті ж її позиціюють як “письменницю” та “досвідченого російського медіаменеджера, яка вже встигла попрацювати в нових регіонах”.

За даними сайту пропагандистської газети, вона видається в партнерстві з Фондом цивільних проєктів “Сталкер”, інформаційним агентством Регнум за підтримки Президентського фонду культурних ініціатив РФ. За даними сайту “Президентський фонд культурних ініціатив” РФ, найімовірніше, йдеться про проєкт “Інтеграційна газета для територій, що звільняються”, бюджет якого становить 13 мільйонів рублів і розрахований на пів року роботи. За  цей бюджет “Сталкер” ставить перед собою такі завдання: розробити концепцію друкованого видання, розробити макет газети, вебсайту та телеграм-канал, створити редакцію друкованого видання, створити корпункт у Бєлгороді, створити відділ листів друкованого видання, забезпечити друк, доставлення та розповсюдження п'яти номерів друкованого видання.

Зміст сайту “Голос Новороссии” пропагандистський і вибудуваний у “радянському” стилі. Зокрема, матеріали виходять під заголовками: “Процесс интеграции в пространство РФ идёт стремительно”, “В центре решений всегда остаются люди”, “8000 объектов восстановили в Новороссии”

До “Голосу Новоросії” залучили пропагандистів з іншого російського пропагандистського медіа – “Ізвєстія”. Зокрема, Марія Перевощикова, яка писала про “8000 об'єктів”, працює в “Ізвєстіях”. Пошук видає купу матеріалів з її іменем на сайті цього російського видання. 

Сергій Прудніков також автор “Ізвєстій”, який багато пише про життя в окупованій Донецькій області, як і в “Голосе Новороссии”, – про ситуацію в місті від “нового мера Маріуполя Олега Моргуна”. Василиса Ясенєва, яка пише про Путіна в “Голосі Новоросії”, теж з “Ізвєстій”. Антон Лавров і в “Ізвєстіях”, і в “Голосі” пише про “успіхи СВО” в стилі “нам просто не оставили другой возможности защитить Россию”.

Як повідомляв ІМІ, 1 серпня 2022 року в окупованому Мелітополі Запорізької області розпочав роботу новий російський пропагандистський телеканал “ЗаTV”. В складі каналу працюють росіяни. До структури медіахолдингу “ЗаМедіа” також входить пропагандистське радіо “За!Радіо” і газета “Запорожский вестник”.

Liked the article?
Help us be even more cool!