ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Луганщині окупанти відкрили "Регіональне відділення Спілки журналістів РФ"

На окупованій території Луганської області росіяни відкрили “Регіональне відділення Спілки журналістів Росії”. Його очолив заступник генерального директора “ГТРК ЛНР”, місцевий пропагандист Євген Мурильов.

Про це повідомило підконтрольне окупантам медіа ЛИЦ з посиланням на ватажка угруповання “ЛНР” Леоніда Пасічника. 

За його словами, нині на російську пропаганду на Луганщині працює 5 тисяч людей. 

“Це співробітники телекомпаній, радіостанцій, корпунктів, друкованих та онлайн-ЗМІ”, – сказав ватажок “ЛНР”.

Нагадаємо, колаборантка з Луганщини Неля Задирака, яка називає себе “депутатом народної ради ЛНР”, в ефірі окупаційного каналу “Луганск 24” закликала до запровадження смертної кари та публічного трибуналу на території Луганської області. А в червні 2023 року СБУ повідомила про підозру пропагандисту Івану Філіпоненку, який "інформаційно супроводжує" війська окупантів на території Луганської області з березня 2022 року.

22 лютого 2023 року Міжнародна федерація журналістів призупинила членство Спілки журналістів Росії за її дії з початку російського вторгнення в Україну та діяльність на окупованих українських територіях. Це відбулося після того, як спілки журналістів Фінляндії, Норвегії, Данії та Ісландії заявили про вихід 31 січня з IFJ на знак протесту проти “корупційної діяльності” федерації та членства російських журналістів. Вони звинуватили федерацію “в тривалій недемократичній практиці, неетичному фінансуванні та дозволі представникам російських державних ЗМІ залишатися її членами”.

Також однією з причин виходу була вказано те, що федерація не вжила заходів щодо Спілки журналістів Росії за створення її регіональних філій на окупованих українських територіях.

У жовтні 2022 року стало відомо, російська державна пропагандистська “Всеросійська державна телевізійна та радіомовна компанія” збирається відкрити свої відділення на окупованих територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

25 травня 2023 року російські окупанти відкрили в тимчасово захопленому Мелітополі (Запорізька область) представництво Спілки журналістів Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!