ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру пропагандисту, який виправдовує агресію РФ проти України

04.07.2023, 12:51
Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ
Фото – пропагандистський сайт ЛИЦ

СБУ повідомила про підозру пропагандисту Івану Філіпоненку, який "інформаційно супроводжує" війська окупантів на території Луганської області з березня 2022 року.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

На початку війни він позиціювався як "представитель пресс-центра народной милиции ЛНР", тепер – як "офицер 2 армейского корпуса ВС РФ".

Відео, які він зняв в окупованих Сватовому, Кремінній, Рубіжному, інших містах Луганщини, нав’язують викривлений пропагандою образ реальності та кремлівські наративи про "защитников Донбасса", "украинских нацистов", зазначають в СБУ.

"Руйнування загарбниками мирних населених пунктів, вбивства та терор цивільного населення, які чинить окупаційна армія, схвалюються, виправдовуються, видаються за подвиги учасників "Z-операції". Ця відеопродукція поширюється в YouTube, через прокремлівські інтернет-платформи та соцмережі, створені для пропагандистського впливу на російську аудиторію та жителів тимчасово окупованих територій", – наголосили в СБУ.

СБУ повідомила Філіпоненку про підозру за статтею "здійснення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором, спрямованої на підтримку держави-агресора, її збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України".

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки зібрала доказову базу на російського пропагандиста Сергія Ключенкова (більш відомого під псевдонімом Сергій Мардан), який закликав до геноциду українського народу. Ініційовані СБУ мовно-лінгвістичні експертизи підтвердили факти злочинної діяльності Мардана.  На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за трьома статтями.

Liked the article?
Help us be even more cool!