ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Київщині судитимуть адвоката, який напав на оператора програми “Схеми”

21.06.2022, 13:06
Фото - Радіо Свобода
Фото - Радіо Свобода

Броварська окружна прокуратура 20 червня скерувала до суду обвинувальний акт стосовно адвоката, який напав на оператора програми журналістських розслідувань “Схеми” (Радіо Свобода) Бориса Троценка в Чабанах (Київщина) у березні 2019 року.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

Йому інкримінують умисне заподіяння побоїв журналісту у зв’язку зі здійсненням ним професійної діяльності (ч. 2 ст. 345-1 КК України).  

Розслідування встановлено, що підозрюваний напав на оператора “Схем”, коли той здійснював відеозйомку у приміщенні однієї з селищних рад у Фастівському районі Київської області. Адвокат наніс побої оператору та вдарив по відеокамері, тим самим вивів її із ладу.

Як повідомляв ІМІ, 30 травня 2022 року Броварська окружна прокуратура повідомила про підозру адвокату за напад на оператора програми журналістських розслідувань “Схеми” (Радіо Свобода) Бориса Троценка в Чабанах (Київщина) у березні 2019 року.

Підозру оголошено в умисному заподіянні побоїв журналісту у зв’язку з веденням ним професійної діяльності (ч. 2 ст. 345-1 КК України).  

За даними слідства, оператор “Схем” здійснював відеознімання в приміщенні Чабанівської селищної ради Київської області. Адвокат завдав побоїв оператору та вдарив по відеокамері, вивівши її із ладу. Після обстеження медики діагностували в Бориса Троценка підозру на струс мозку.

6 березня 2019 року під час знімання в селищі Чабани Київської області напали на знімальну групу програми “Схеми: корупція в деталях” у складі журналістки Катерини Каплюк та оператора Бориса Троценка. Інцидент стався в приміщенні Чабанівської селищної ради. Чоловіки завдали травм оператору і зламали відеокамеру. Після обстеження в лікарні медики діагностували в Бориса Троценка струс мозку.

У липні 2020 року поліція закрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання роботі журналістів програми “Схеми” через “закінчення строку досудового розслідування”. Адвокати “Схем” мали оскаржити це рішення. Згодом, 31 травня 2021 року, було відкрито провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345-1 КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!