ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Кіровоградщині газети за тиждень опублікували 25 замовних матеріалів та чорного піару

19.03.2019, 12:28
Фото - oporaua.org

На Кіровоградщині минулого тижня 10 обласних видань опублікували 22 матеріали, які мають ознаки агітації та три матеріали, що закликають не підтримувати одного з кандидатів на пост Президента України. Про це повідомляється на сайті Громадянської мережі "ОПОРА".

За даними ОПОРИ, найбільше замовних текстів було опубліковано на користь кандидатів у Президенти Петра Порошенка та Юлії Тимошенко. По одному агітматеріалу зафіксовано на користь Олександра Шевченка, Олега Ляшка та Олександра Вілкула. Матеріали з ознаками чорного піару проти Юлії Тимошенко.

“Матеріали у ЗМІ про зареєстрованих кандидатів, які спрямовані на спонукання виборців голосувати за або проти кандидатів, є передвиборною агітацією. Така агітація має бути означена як політична реклама або передвиборна агітація згідно з частиною 1 статті 58, частина 10 статті 64 Закону України “Про вибори Президента України” та бути оплачена виключно з виборчого фонду кандидата. Навіть агітація проти кандидата має бути оплачена з виборчого фонду”, – прокоментував виявлені факти громадський омбудсмен із захисту виборчих прав ОПОРИ у Кіровоградській області Євгеній Гурницький.

Водночас подібні матеріали у ЗМІ з’являються дедалі частіше, наголошує в коментарі представникові ІМІ координаторка спостереження ОПОРИ за виборами в Кіровоградській області Зоя Лебідь. “Мова йде не лише про кількісний показник, але й про "якісний". Ми спостерігаємо все більше чорного піару та все менше конструктиву. Особливо багато подібних статей щодо лідерів президентських перегонів”, - зазначила вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!