ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Щоб не лишилося пам’яті”: на звільнених територіях Харківщини люди прибирають російську символіку

13.09.2022, 11:06
Деокупанова Козача Лопань, 11 вересня, фото - Дергачівська міськрада
Деокупанова Козача Лопань, 11 вересня, фото - Дергачівська міськрада

На деокупованих територіях Харківської області місцеві жителі облаштовують і відновлюють побут. Передусім позбуваються символіки російських окупантів.

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на кореспондентку Анну Черненко.

“З того, що я бачу і знаю, то активно прибирають триколори, замальовують розфарбовані ворогом стіни, щоб не лишилося пам’яті про російських окупантів. Можливо, хтось каже, що це не головне, але все ж таки цього не повинно бути. Так, магазини продовжують працювати. З того, що я знаю, то подекуди цінники ще в рублях, не кругом встигли познімати. І ціни страшні, дуже дорого. Щодо банківської системи, пошт і так далі, то це, звісно, запрацює трошки пізніше, а це знадобиться час. Тому що деокупована територія, на щастя, велика і потребує такої ж великої роботи та підтримки”, – розповіла журналістка.

Нагадаємо, нині на Харківщині, Херсонщині та Донеччині триває контрнаступ Збройних сил України. За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, українські захисники та захисниці станом на вечір 12 вересня звільнили 6 тисяч квадратних кілометрів території, що була окупована росіянами.

Liked the article?
Help us be even more cool!