ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині журналістів не допустили на зустріч громади з міським головою

13.04.2021, 14:14
Фото – tsn.ua
Фото – tsn.ua

12 квітня в Тальному на Черкащині журналістів видання “Новий Дзвін” не допустили на зустріч представників громади з міським головою. Журналісти викликали поліцію, проте її діями в цій ситуації залишилися незадоволені. 

Про це представнику ІМІ в Черкаській області повідомила редакторка видання “Новий Дзвін” Анна Драгун.

Представники громади села Зеленьків, що входить до Тальнівської ОТГ, на чолі з місцевим фермером ініціювали зустріч, на якій обговорювали невдоволення деякими земельними питаннями. Після зустрічі ініціативна група попрямувала до міського голови Тального.

“Міського голови не було, і вони зібрались у кабінеті його заступника та зачинили за собою двері. До кабінету впустили представницю іншого місцевого видання, газети “Колос”. А ми (я, наш оператор і фотограф) запізнилися на три хвилини. І, коли хотіли ввійти в цей кабінет, люди із Зеленькова заблокували двері, не пускали нас, штовхали та лементували. Мотивуючи свої дії, зокрема, тим, що не хочуть, щоб наша газета про них писала чи щоб ми знімали відео”, – розповіла Анна Драгун. 

Журналісти після нагадувань присутнім про відповідальність за перешкоджання їхній діяльності викликали поліцію.

“Поліція прибула за хвилин сім. На той час люди вже перемістились у коридор. Представники поліції всіх опитали, відібрали пояснення в нас. Однак у відповідь на наше питання, що ж нам робити далі й чи залишатися тут серед агресивно налаштованих людей чекати міського голову, представники поліції лише знизали плечима і сказали, що “ми будемо розслідувати”, та згодом і взагалі зникли з місця подій”, – зазначила журналістка.

“Мене здивувала робота поліції, – додала Анна Драгун, – тому що в таких ситуаціях сподівання саме на них, а натомість один з поліцейських запитував у нас, що їм робити, бо вони “ще з таким не стикалися”.

Коли ж прибув міський голова, селяни вимагали від нього зустрічі без преси, на що той погодився.

Liked the article?
Help us be even more cool!