ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині викрили пропагандистів, які підтримували агресію росії

27.06.2022, 17:34
Фото - СБУ
Фото - СБУ

На Черкащині СБУ припинила пропагандистську діяльність чотирьох прибічників збройної агресії російської федерації. Про це повідомило Управління СБУ у Черкаській області.

За даними слідства, троє чоловіків відкрито пропагували прокремлівські погляди та підтримували збройну агресію рф. Вони героїзували російських загарбників та захоплювалися так званими «досягненнями» росармії. Натомість, українських захисників називали «бадерва», «укропи», «предані нацики» та «фашисти». Також відкрито підтримували окупацію міст України та агресію рф вважали виключно визвольною «військовою спецоперацією».

Крім того, повідомляє СБУ, вони зібрали три радіостанції військового зразка та в подальшому, ймовірно, планували перехоплювати хвилі ЗСУ і збирати дані про дислокацію військових частин на території регіону. Співробітники СБУ попередили передачу даних ворогу та вилучили радіообладнання. 

Ще одна жителька обласного центру, яка є уродженкою росії, виявилась прихильницею «путінської політики». У соцмережі «Однокласники» на власній сторінці вона неодноразово у своїх репостах та публікаціях підтримувала злочинні дії окупантів та захоплювалась наказами путіна. 

“Пропагандистка розповсюджувала відео із закликами повідомляти всім про те, що насправді окупанти не стріляють по мирним містам, вони їх звільняють. Також жінка зазначала, що факти звірств та знищення мирного населення військовими рф – це перебільшення та спотворення подій повномасштабного вторгнення росії в Україну”, - повідомляє СБУ.

Усім чотирьом повідомили про підозри за ч.1 та ч.3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!