ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Муратов продав нобелівську медаль за $103,5 млн

21.06.2022, 09:44
Нобелевська медаль Муратова, фото - AP
Нобелевська медаль Муратова, фото - AP

Нобелівську премію миру, яку минулого року отримав російський журналіст Дмитро Муратов, продали з аукціону за рекордні 103,5 мільйона доларів, повідомляє Радіо Свобода та Укрінформ.

За даними Heritage Auctions, які займалися продажем, усі кошти від продажу підуть на підтримку гуманітарної допомоги ЮНІСЕФ для українських дітей, переміщених через війну.

Торги відбулися 20 червня, у Всесвітній день біженців. Представник аукціону Heritage Auctions, який займався продажем, не назвав особу покупця, але натякнув, що він іноземець.

Муратов, який є одним із засновником російської “Нової газети”, виставив на аукціон свою Нобелівську медаль, щоб зібрати кошти для допомоги мільйонам українців, які змушені були покинути країну через повномасштабне військове вторгнення росії 24 лютого.

Він уже оголосив, що пожертвує 500 000 доларів Нобелівської премії на благодійність. В інтерв'ю AP Муратов сказав, що особливо стурбований дітьми, які залишилися сиротами через війну в Україні.

“Ми хочемо повернути їхнє майбутнє”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, на початку червня головний редактор російської “Новой газеты” та лауреат Нобелівської премії миру – 2021 Дмитро Муратов виставив свою медаль на аукціон в американському аукціонному будинку Heritage Auction. Усі отримані кошти він обіцяв передати на підтримку гуманітарної місії ЮНІСЕФ з надання допомоги українським дітям-біженцям та їхнім сім'ям.

28 березня 2022 року “Нова газета” повідомила про зупинення своєї роботи на сайті, у соцмережах та на папері “до закінчення “спеціальної операції на території України”. Рішення було ухвалене після другого попередження від Роскомнагляду щодо нібито відсутності маркування “іноземного агента”. Журналісти видання, що залишили росію, 7 квітня повідомили про запуск нового ЗМІ – “Нова газета. Європа”. Його головним редактором став Кирило Мартинов.

У 2021 році Дмитро Муратов став лауреатом Нобелівської премії миру. Він отримав премію за “зусилля зі збереження свободи думки як неодмінної умови для демократії і миру”.

Liked the article?
Help us be even more cool!