ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред "Нової газети" продає нобелівську нагороду. Гроші обіцяє передати українським біженцям

02.06.2022, 11:05
Фото – Новая газета
Фото – Новая газета

Головний редактор російської “Новой газеты” та лауреат Нобелівської премії миру – 2021 Дмитро Муратов виставив свою медаль на аукціон в американському аукціонному будинку Heritage Auctions, повідомляє “Новая газета. Европа”.

Торги відкрилися 1 червня і завершиться 20 червня живим аукціоном на Манхеттені в США.

Усі отримані кошти підуть на підтримку гуманітарної місії ЮНІСЕФ з надання допомоги українським дітям-біженцям та їхнім сім'ям.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2022 року головний редактор російської “Нової газети” Дмитро Муратов повідомив, що вирішив передати свою медаль на користь українських біженців.

28 березня 2022 року “Нова газета” повідомила про зупинення своєї роботи на сайті, у соцмережах та на папері “до закінчення “спеціальної операції на території України”. Рішення було ухвалене після другого попередження від Роскомнагляду щодо нібито відсутності маркування “іноземного агента”. Журналісти видання, що залишили Росію, 7 квітня повідомили про запуск нового ЗМІ – “Нова газета. Європа”. Його головним редактором став Кирило Мартинов.

У 2021 році Дмитро Муратов став лауреатом Нобелівської премії миру. Він отримав премію за “зусилля зі збереження свободи думки як неодмінної умови для демократії і миру”.

Liked the article?
Help us be even more cool!