ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міжнародна організація цивільної авіації підготувала звіт про примусову посадку літака з Протасевичем

18.01.2022, 14:27
Фото – TUT.BY
Фото – TUT.BY

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) завершила підготовку звіту про примусову посадку літака Ryanair у Мінську в травні 2021 року, після чого був заарештований білоруський журналіст Роман Протасевич, який перебував на борту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву організації.

Звіт про встановлення фактів щодо інциденту базується виключно на даних та інформації, які країни надали ІСАО, і охоплює оперативні деталі, технічний аналіз різних заходів і ухвалених рішень тощо.

Звіт був складений спеціальною групою з розслідування фактів, до якої належать експерти ICAO в галузі авіаційної безпеки, експлуатації повітряних суден, аеронавігації та міжнародного повітряного права.

Деталі звіту не наводяться.

“Доповідь стала доступна всім 193 членам організації, включно з 36 країнами, що входять наразі до Ради ICAO. Представники ради офіційно розглянуть будь-які подальші дії, які має вжити ІСАО за результатами висновків звіту під час засідання, яке заплановано на 31 січня”, – йдеться в повідомленні.

Цього ж дня також буде розглянутий і запит Білорусі, яка вважає незаконними санкції, накладені на неї країнами та ЄС після інциденту.

Як повідомляв ІМІ, білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича затримали 23 травня 2021 року. Він був пасажиром літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські заарештували Протасевича. Ryanair отримав вказівки від білоруських авіадиспетчерів посадити літак у Мінську. За дорученням Лукашенка для ескорту літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29.

Разом із Протасевичем силовики затримали його дівчину Софію Сапегу.

Низка білоруських правозахисних організацій визнала Протасевича та Сапегу політв’язнями. ЄС та США засудили затримання Романа Протасевича.

25 червня стало відомо, що Протасевича та Сапегу перевели під домашній арешт. Слідчий комітет Білорусі заявив, що вони уклали угоду зі слідством.

Liked the article?
Help us be even more cool!