ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міноборони затвердило основні засади інформаційної та кібербезпеки

Міністерство оборони України ухвалило наказ про затвердження основних засад інформаційної безпеки та кібербезпеки в інформаційно-комунікаційних системах. Про це повідомила пресслужба міністерства.

“Це означає, що всі системи, сервіси, застосунки та цифрові інструменти Міністерства оборони матимуть єдині, чітко визначені правила щодо кібербезпеки. Вони враховуватимуть кращі підходи НАТО, міжнародні стандарти та практики з інформаційної та кібербезпеки”, – зазначили в Міноборони.

Визначені засади вже базуються на директиві НАТО з кібербезпеки й відповідають підходам ризик-менеджменту та міжнародним стандартам з інформаційної безпеки “Інформаційна безпека, кібербезпека та захист конфіденційності. Система управління інформаційною безпекою. Вимоги”.

“Під час постійних кібератак ворога ми маємо приділяти особливу увагу кібербезпеці. Заходи з кібербезпеки повинні бути системними та постійно вдосконалюватись. Тому нова політика передбачає систематичний перегляд та оновлення вимог Міністерства у сфері кібербезпеки”, – підкреслила заступниця міністра оборони з цифровізації, цифрових трансформацій та цифрового розвитку Катерина Черногоренко.  

Нагадаємо, у березні 2024 року Міністерство оборони ініціювало роботу над законодавчим визначенням поняття “кібервійна”. 

СБУ повідомила раніше, що Росія запустила національну кібернаступальну програму. Підрозділи її спецслужб збільшують штат хакерів, офіцери ГРУ і ФСБ їздять у відрядження до військових вишів з ІТ-спеціальностями. Вони також приїздять до цивільних політехнічних університетів, де вивчають спеціальні кібернаступальні дисципліни для студентів старших курсів.

З початку повномасштабного вторгнення фахівці СБУ нейтралізували майже 10 тисяч кібератак.

Liked the article?
Help us be even more cool!