ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкультури та інформполітики розробляє нову програму медіаграмотності

01.10.2020, 10:52
Фото – Центр демократії та верховенства права
Фото – Центр демократії та верховенства права

Міністерство культури та інформаційної політики працює над новою програмою медіаграмотності, яка активно впроваджуватиметься наступного року. Водночас попередній законопроєкт про протидію дезінформації, який спричинив чимало дискусій, уже не розглядатиметься.

Про це сказав заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко в ефірі 1+1, повідомляє Укрінформ.

“Міністерство працює в першу чергу в контексті протидії дезінформації, фейкам через запровадження нової програми медіаграмотності, яка зараз у процесі розробки. І ми плануємо, що наступного року вона буде активно впроваджуватися на всіх рівнях з Міністерством освіти та науки, журналістами, через різні канали повідомлення”, – сказав Шевченко.

Водночас він додав, що попередній законопроєкт про протидію дезінформації, який викликав чимало дискусій, уже не розглядатиметься.

“Якщо попереднє міністерство намагалося виписувати каральний закон про дезінформацію, який трішки наробив галасу, налякав журналістів, то цей законопроєкт не є наразі на порядку денному. Ми вважаємо, що захищати громадян від дезінформації в першу чергу треба через підвищення інформаційної безпеки, захищеності їхніх знань і розуміння, як протидіяти фейкам”, – зазначив заступник міністра.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня 2020 року Міністерство культури, молоді та спорту України виклало на своєму сайті порівняльну таблицю проєкту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації” (так званий законопроєкт про дезінформацію).

21 січня ІМІ підготував аналіз цього  законопроєкту та не рекомендував депутатам його підтримувати.

27 січня представники медійної спільноти та громадських організацій рекомендували Міністерству культури, молоді та спорту утриматися від реєстрації законопроєкту “про дезінформацію” в парламенті.

3 лютого шість членів Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики заявили, що деякі норми законопроєкту про дезінформацію можуть призвести до наступу на свободу слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!