ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт розробляє програму з медіаграмотності для протидії російській пропаганді

12.12.2019, 14:02
Фото – lexinform
Фото – lexinform

Міністерство культури, молоді та спорту (МКМС) готує програму з медіаграмотності населення для протидії російській пропаганді в умовах гібридної війни.

Про це розповів завідувач сектору стратегічних комунікацій МКМС Олексій Тарабукін під час круглого столу, повідомляє Укрінформ.

"У нас є плани запустити масштабну програму з медіаграмотності населення", – сказав Тарабукін.

Водночас він зазначив, що для ефективної протидії інформаційній війні, яка ведеться проти України, варто адаптувати вітчизняне законодавство.

"Нам потрібні законодавчі інструменти. Я – за існування подібного законодавства, однак треба досягти того, що буде ефективним і не буде порушувати права і свободи громадян”, – підкреслив він.

Як повідомляв ІМІ, 20 листопада Міністерство культури, молоді та спорту України і Комітет Верховної Ради з питань інформаційної політики презентували обмеженому колу онлайн-медіа драфт законопроєкту про медіа.

У драфті законопроєкту залишається дискусійним питання щодо прирівнювання блогерів до ЗМІ, і якщо це зробити, то з якої кількості підписників, та виникне не тільки питання оподаткування, а й контенту.

Міністерство культури, молоді та спорту України розроблятиме законодавство щодо визначення поняття маніпуляції в ЗМІ та захисту журналістів.

6 листопада міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що в Україні планують посилити відповідальність журналістів за поширення неправдивої або маніпулятивної інформації. За його словами, до законодавства планують ввести поняття "маніпулювання суспільною думкою" та його критеріїв. 

Раніше Володимир Бородянський запропонував запровадити кримінальну відповідальність за свідоме спотворення громадської думки ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!