ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінкульт ініціюватиме присвоєння українським ЗМІ знаку якості

17.01.2020, 16:02
Фото – Євген Котенко / Укрінформ
Фото – Євген Котенко / Укрінформ

Міністерство культури, молоді та спорту пропонуватиме присвоєння засобам масової інформації знаку якості – так званого Індексу довіри.

Про це перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук сказав 17 січня під час презентації законопроєкту про протидію дезінформації, який розробляє МКМС, повідомляє Укрінформ.

“Індекс довіри – це такий спеціальний знак якості, який добровільно присвоюється медіа, що дотримуються журналістської етики. Тобто він присвоюється за заявою медіа, ніяким чином не насильно, тобто добровільно. Медіа, яке вважає, що воно дотримується стандартів, може звернутися до однієї з незалежних організацій, які працюють за певною методологією, критеріями, і, відповідно, отримати цей знак якості – Індекс довіри”, – сказав Максимчук.

Він уточнив, що незалежні організації, які вирішуватимуть питання про присудження Індексу довіри, будуть обрані на підставі критеріїв, які визначить уповноважений з питань інформації.

За словами Максимчука, медіа зможуть використовувати Індекс довіри для своєї популяризації та інформування суспільства. "Таким чином, споживачу інформації повідомляється, що цьому медіа можна довіряти і що інформація в ньому дійсно достовірна", – наголосив він.

Водночас для тих медіа, які самовільно позначатимуть свої матеріали Індексом, не пройшовши процедури його отримання, передбачено відповідальність, заявив посадовець.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня Міністерство культури, молоді та спорту презентувало законопроєкт про протидію дезінформації, який передбачає встановлення кримінальної та адміністративної відповідальності за поширення дезінформації.

Також законопроєкт передбачає створення посади уповноваженого з питань інформації та створення організації журналістського самоврядування, яка видаватиме посвідчення професійного журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!