ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міністр фінансів звільнив радників, що взяли участь у зустрічі з нападником на "Схеми"

30.12.2021, 10:13
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Міністр фінансів України Сергій Марченко звільнив своїх радників Андрія Гливку та Василя Горбаля після того, як вони взяли участь у зустрічі з нападником на журналістів “Схем” Ігорем Тельбізовим, повідомляє “Детектор медіа”.

“Звільнив Андрія Гливку і Василя Горбаля. Більше немає що коментувати”, – сказав міністр виданню.

Додамо, що Горбаль також є членом Ради Національного банку України. 

29 грудня 2021 року Гливка та Горбаль відвідали захід “Укрексімбанк: медійні, репутаційні, політичні, економічні та соціальні наслідки найгучнішого скандалу 2021 року”. Дискусія відбулася за сприяння НСЖУ.

В анонсі НСЖУ Андрій Гливка був представлений як радник Мінфіну. У коментарі “Детектору медіа” Гливка повідомив, що був на заході як приватна особа і не представляв Мінфін, про що заявив одразу на початку дискусії. За його словами, організатором заходу виступив Дмитро Раімов.

Нагадаємо, 29 грудня фігурант справи про напад на журналістів “Схем” в Укрексімбанку Ігор Тельбізов зустрівся 29 грудня з журналістами та представниками громадськості в межах заходу “Укрексімбанк: медійні, репутаційні, політичні, економічні та соціальні наслідки найгучнішого скандалу 2021 року”.

Представників “Схем” до дискусії не запрошували.

4 жовтня в Києві співробітники державного Укрексімбанку напали на знімальну групу “Схем” під час запису інтерв’ю з головою правління фінустанови Євгеном Мецгером прямо в його кабінеті. Після запитання про кредит структурам, пов'язаним із “ДНР”, Мецгер наказав відібрати камери в журналістів, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальше знімання. Крім того, журналістів незаконно утримували в приміщенні кабінету, не дозволяючи його залишити. Ігор Тельбізов застосував проти журналістів силу.

30 листопада четверо обвинувачених заявили у нападі на знімальну групу програми “Схеми” заявили в Голосіївському районному суді Києва, що не визнають своєї провини. Дії Ігоря Тельбізова та Олега Осіпова кваліфікували за двома кримінальними статтями: за 171-ю та 121-ю (“Умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень”).

Liked the article?
Help us be even more cool!