ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міжнародна делегація стурбована ситуацією зі свободою слова в Україні

04.04.2012, 03:50
Міжнародна делегація з питань свободи слова на чолі зі Всесвітньою асоціацією видавців газет і новин (WAN-IFRA) та Світовим форумом редакторів стурбована високим рівнем корупції в Україні і браком прозорості, які впливають на пресу, судову систему і суспільство в цілому.

Про це йшлося під час зустрічі міжнародної делегації з главою Адміністрації Президента України Сергієм Льовочкіним 3 квітня, повідомляється на сайті Української асоціації видавців періодичної преси.

Так, члени делегації наголосили на необхідності створення вільного ринку, щоб преса була по-справжньому вільною і розвивалася. Також вони вважають, що в Україні недостатньо незалежності і плюралізму в телемовленні, існує політизація новин. Крім того, делегація звернула увагу на часті випадки безкарності або недостатньості покарання тих, хто чинить тиск на медіа.

“Одне із завдань уряду - сприяти формуванню такого середовища, в якому преса може розвиватися, будучи незалежною від впливу з боку урядових, політичних та економічних важелів”, - зазначив президент Всесвітнього форуму редакторів Ерік Б'єрагер. Він закликав Адміністрацію Президента взяти під свій контроль виконання Україною взятих на себе міжнародних зобов'язань щодо питань свободи висловлювань та свободи преси.

Водночас члени делегації висловились на підтримку закону Україні “Про доступ до інформації”, а також відзначили позитивний факт створення Міжвідомчої робочої групи з питань свободи слова. Члени Міжнародної делегації сподіваються, що ці механізми будуть працювати виключно ефективно і прозоро.

Також учасники делегації підняли питання про справу вбитого журналіста Георгія Гонгадзе, яка залишається нерозкритою, закликаючи до відкритості та прозорості процесу.

У свою чергу, Сергій Льовочкін зазначив, що президент України прагне виконати свою обіцянку про створення громадського телебачення в Україні і докладає зусиль до просування законодавчого процесу.

Також глава АП повідомив, що уряд докладає зусиль до створення такої економічної системи, яка б підтримувала свободу ЗМІ, але члени делегації зазначили, що прогрес поки недостатній, а кількість випадків порушень свободи медіа продовжує зростати.

Зустріч з Льовочкіним і візит делегації, відбулися напередодні щорічного Всесвітнього газетного конгресу і Всесвітнього форуму редакторів, які зберуться на щорічній конференції, організованій WAN-IFRA в Києві, з 2 по 5 вересня 2012 року.
Liked the article?
Help us be even more cool!