ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Microsoft: Китай використовуватиме ШІ, щоб вплинути на вибори в трьох країнах

Компанія Microsoft попередила, що Китай спробує втрутитись у вибори в США, Південній Кореї та Індії цього року за допомогою контенту, створеного штучним інтелектом, 

Про це з посиланням на звіт Microsoft Threat Intelligence пише Guardian, передає hromadske.

Американська технічна компанія очікує, що підтримувані державою китайські кіберугруповання будуть націлені на резонансні вибори у 2024 році, до чого залучать також Північну Корею.

"Оскільки населення Індії, Південної Кореї та Сполучених Штатів іде на виборчі дільниці, ми, ймовірно, побачимо китайських кіберакторів і акторів впливу, а також певною мірою північнокорейських кіберакторів, які працюватимуть над втручанням у ці вибори", – йдеться у звіті.

Microsoft заявила, що "як мінімум" Китай створюватиме та поширюватиме через соціальні мережі контент, створений штучним інтелектом, який "піде на користь їхнім позиціям на цих резонансних виборах".

За даними компанії, фейкові облікові записи в соціальних мережах, пов’язані з Комуністичною партією Китаю, почали ставити суперечливі запитання щодо внутрішніх проблем США, щоб краще зрозуміти ключові проблеми, які розділяють американських виборців. Це може бути зроблене для збору розвідувальних даних щодо ключових демографічних показників виборців.

Зокрема, фейкові акаунти перевіряють реакцію американців на наративи, що уряд США нібито навмисно влаштував лісові пожежі на острові Мауї в серпні 2023 року для випробування "погодної зброї", і стосовно сходження з рейок потяга з розплавленою сіркою в Кентуккі, щодо якого влада "навмисно щось приховує".

У звіті Microsoft сказано, що Китай уже намагався провести кампанію з дезінформації за допомогою ШІ під час президентських виборів у Тайвані в січні. Це перший випадок, коли державна організація використовує контент, створений ШІ, щоб вплинути на вибори за кордоном.

Наразі вплив такого контенту на аудиторію залишається низьким, кажуть у Microsoft. Проте експерименти з поширенням мемів, відео та аудіо продовжуються і можуть виявитись ефективними в майбутньому, додали в компанії.

Як повідомляв ІМІ, міністерка науки Великої Британії Мішель Донелан та міністерка торгівлі США Джина Раймондо підписали першу у світі двосторонню угоду про безпечне використання штучного інтелекту. Британія і Штати стали першими країнами, що відтепер офіційно співпрацюють у тестуванні й оцінюванні ризиків від нових моделей штучного інтелекту.

У березні 2024 року Європейський парламент ухвалив Акт про штучний інтелект, який регулюватиме правила в цій сфері. Цей акт має на меті захистити базові права людини, демократію, верховенство права й екологію від небезпечних моделей штучного інтелекту, водночас сприяючи інноваціям і становленню Європи як лідера в цій галузі. Нові правила окреслюють вимоги до ШІ залежно від його потенційних ризиків і масштабу впливу.

Liked the article?
Help us be even more cool!