ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчук прийшов до Офісу генпрокурора

12.05.2021, 16:42
Фото - скріншот з відео Громадського
Фото - скріншот з відео Громадського

Народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук прийшов до Офісу генерального прокурора з адвокатами, повідомляє НВ.

Під час брифінгу він сказав, що поки не отримав підозру, а напередодні з дружиною Оксаною Марченко перебував “у сусідній області”. 

Медведчук не став коментувати свою підозру, пояснивши, що ще не читав її, і заявив про “незаконне переслідування та політичні репресії” щодо себе.

“Я не збираюся ховатись ні від кого, зокрема від усіх правоохоронних органів, готовий захищатися, тому що не відчуваю ні в чому своєї провини”, - сказав він.

На питання про родовище в Чорному морі, яке, за даними правоохоронців, Медведчук передав окупаційній владі, нардеп сказав, що не знає, що це за родовище, і жодного відношення до нього не має. Інформацію про те, що він передавав дані про ЗСУ на територію Росії, політик назвав “абсурдом”.

Також Медведчук сказав, що готовий до арешту і “будь-якого результату, знаючи характер влади”, але не бачить для цього підстав.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та голова Служби безпеки України Іван Баканов заявили, що Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються у вчиненні державної зради та незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України).

Також вони допомагали Росії в підривній діяльності проти України шляхом ведення інформаційної війни.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Liked the article?
Help us be even more cool!