ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медведчук не оскаржив рішення апеляційного суду щодо книги про Стуса – Кіпіані

17.05.2021, 17:44
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Журналіст, автор книжки “Справа Василя Стуса” Вахтанг Кіпіані повідомив, що народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук не подав касаційної скарги на рішення апеляційного суду щодо книги.

Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

“Є гарна новина. Маємо документальний доказ, що нєкто Медведчук не подав касаційну скаргу на рішення апеляційного суду щодо книги “Справа Василя Стуса”. Отже, крапку іменем України поставлено. Лояльний КДБ ексадвокат не отримав бажаного – ні заборони книги “в будь-який спосіб на будь-якій території”, ні жодних вилучень з моїх текстів, ні спроби отримати фактичне вето на згадування свого імені в контексті розправ над українськими поетами Стусом і Литвином”, – написав Кіпіані. 

Водночас Кіпіані додав, що попереду ще рішення суду, яке стосується розміру витрат на правничу допомогу. Також журналіст повідомив, що Медведчук не хоче компенсувати оплату роботи захисників видавництва Vivat.

Як повідомляв ІМІ, 19 березня Київський апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду Києва про заборону видання і розповсюдження книги журналіста Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

19 жовтня 2020 року Дарницький районний суд зобов’язав автора книги “Справа Василя Стуса” Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з книжки інформацію про народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука та заборонив розповсюдження надрукованого накладу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Крім того, суд заборонив Кіпіані й видавництву Vivat використовувати та поширювати в ЗМІ інформацію, яка міститься в згаданих двох розділах і “надає можливість ідентифікувати Віктора Медведчука як персонажа, дійову особу без його згоди”.

26 листопада 2020 року Київський апеляційний суд зареєстрував апеляційну скаргу на рішення Дарницького районного суду Києва щодо книжки Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”. Апеляційну скаргу подало видавництво Vivat. 

Книга Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” вийшла друком у травні 2019 року. Її загальний наклад – 35 тисяч примірників.

У вересні 2019 року народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук заявив, що просить суд заборонити книжку журналіста й історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, бо та містить “висловлювання, які не відповідають дійсності”. Сам журналіст назвав позов тиском на свободу слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!