ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіа: Під час кібератаки ГУР низка російських телеканалів показала відео про війну РФ проти України

Фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України провели низку кібератак, спрямованих на російські телекомунікаційні та інформаційні ресурси. Про це повідомили два українські медіа – LIGA.net та Суспільне  з посиланням на свої джерела в спецслужбах.

За даними LIGA.net, унаслідок атаки на сервери російських телеканалів в ефірі низки телекомпаній показали обʼєктивні відеоролики про війну в Україні. Зокрема, відео від ГУР було тричі показано в прайм-тайм на телеканалах "Первоуральськ ТВ", "Євразія 360", "Євразія. Перший канал" та інших. Російська сторона намагалася відновити контроль над трансляціями, однак їхні контрзаходи призвели до припинення мовлення відразу девʼяти телеканалів. На ранок 22 серпня лише два з них частково відновили свою роботу.

Скриншот джерела LIGA.net

Суспільне, своєю чергою, повідомило про масштабні кібератаки, які розвідники провели наприкінці червня 2024 року. Внаслідок цих атак без звʼязку залишилися щонайменше 250 тисяч абонентів на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Криму. Зазначається, що одними з найбільш постраждалих провайдерів стали "Міранда-медіа" та "Фарлайн", чиї мережі зазнали серйозного ураження. Крім того, під ударом опинилися сервери пропагандистських ресурсів, місцевих органів окупаційної влади, а також інфраструктура Керченського мосту.

Попередні кібератаки ГУР

Як повідомляв ІМІ, Головне управління розвідки Міноборони України 23 липня розпочало масштабну кібератаку, яка паралізувала роботу ключових банківських установ та платіжних систем по всій території Росії. Також у липні волонтерська хакерська спільнота разом з кіберфахівцями ГУР атакувала близько 100 російських вебресурсів.

У червні 2024 року розвідка заявила, що з початку повномасштабного вторгнення фахівці провели понад пів сотні кібероперацій на території РФ, від яких росіяни захищаються дуже невдало.

Liked the article?
Help us be even more cool!