ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ГУР розповіли, що з 2022 року провели понад пів сотні кібероперацій проти Росії

З початку повномасштабного вторгнення фахівці української воєнної розвідки провели понад пів сотні кібероперацій на території Російської Федерації, від яких росіяни захищаються дуже невдало.

Про це повідомляє NV з посиланням на співрозмовника в ГУР.

Фахівці воєнної розвідки пояснили: є декілька типів кібероперацій, які проводить їхнє угруповання.

Перші спрямовані на пошук та отримання секретної інформації щодо сил та засобів ворога, їхнє розташування та кількості особового складу та техніки. Також розвідників-хакерів цікавлять підприємства військово-промислового комплексу країни-агресора: дані про них допомагають розуміти можливості росіян щодо виробництва воєнної продукції та забезпечення нею окупаційної армії.

Зараз українські хакери, запевнили у воєнній розвідці, таємно вилучили декілька терабайтів даних про ворога. Вони накопичуються, аналізуються та використовуються ГУР, СБУ та ЗСУ “для нанесення ураження ворогу”.

Також фахівці воєнної розвідки займаються іншим типом кібероперацій, ціль яких – пошкодження та знищення обладнання ворога для передання інформації або для підтримки фінансово-економічної діяльності окремих установ чи компаній.

У ГУР додали, що їхнє угрупування проводить від трьох-чотирьох кібероперацій на місяць: усе залежить від результатів пошуку та дорозвідки цілей.

Найпоширеніший варіант захисту росіян від дій ГУР – це так званий геоблок, тобто фізичне відключення обладнання від всесвітньої мережі. Але ці заходи, запевнили у воєнній розвідці, росіянам не допомагають.

Як повідомляв ІМІ, на початку червня ГУР повідомило, що російські спецслужби готують чергову інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на дискредитацію військового керівництва України, зокрема проти української воєнної розвідки.

Liked the article?
Help us be even more cool!