ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГУР та кіберволонтери атакували майже сотню російських вебресурсів

Волонтерська хакерська спільнота разом з кіберфахівцями Головного управління розвідки Міноборони України 15 липня атакувала близько 100 російських вебресурсів.

Про це повідомив пресцентр ГУР.

За даними розвідки, станом на 16 липня 39 атакованих ресурсів не працюють.

“Кібератака була спрямована на знищення внутрішньої інформації компаній, які обслуговують причетних до ведення війни проти України клієнтів з державного сектору росії”, – зазначили в ГУР.

Зокрема, ураження зазнали:

  • MITgroup група компаній, яка розробляє корпоративні вебсайти.
  • Пермський завод промобладнання підприємство, що виготовляє та постачає підіймальне обладнання для промислових обʼєктів.
  • “Обʼєднані кранові технології” торговельно-виробнича компанія з виготовлення та реалізації вантажопідіймального обладнання.
  • РУМОС-ЛАДА дилер автомобілів LADA.

“Внаслідок кібератаки зовнішній вигляд  уражених вебресурсів агресора зазнав певних змін – тепер замість звичних московитам розділів на сайтах видно лише свинячу голову та код помилки “404”, – зазначили в ГУР.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2024 року розвідка заявила, що з початку повномасштабного вторгнення фахівці провели понад пів сотні кібероперацій на території Російської Федерації, від яких росіяни захищаються дуже невдало.

Liked the article?
Help us be even more cool!