ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маск запевняє, що не вимкнув би Starlink в Україні навіть без фінансування Пентагону

24.10.2022, 10:05
Фото – Starlink
Фото – Starlink

Засновник компаній SpaceX Ілон Маск повідомив, що компанія не вимкнула б роботу супутникового інтернету для терміналів Starlink в Україні, навіть якби Пентагон відмовився його фінансувати.

Про це Маск написав у своєму твіттері.

“Перш ніж Міністерство оборони США надіслало відповідь, я сказав Михайлу Федорову, що SpaceX не вимкне Starlink, навіть якщо Міноборони відмовиться надати фінансування”, – написав він.

У відповідь міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров підтвердив слова Маска.

“Дякую Ілону Маску. Перед усіма розмовами про фінансування ви підтвердили мені, що в будь-якому разі забезпечите роботу Starlinks в Україні. Для України це було надзвичайно важливо. Ми тобі вдячні!” – написав міністр.

Як повідомляв ІМІ, раніше телеканал CNN заявив, що компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону про відмову фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Компанія Маска зазначила в листі, що “більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше”. У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink. Маск підтвердив такий намір.

На початку жовтня Ілон Маск відхилив запит України на розширення його супутникового сервісу на територію окупованого Росією Криму. Гендиректор SpaceX боїться, що спроба відбити півострів у російських військ може призвести до ядерної війни.

Представники адміністрації президента США Джо Байдена обговорюють можливість перевірки деяких підприємств Ілона Маска щодо загрози національній безпеці після серії його проросійських заяв щодо України.

Liked the article?
Help us be even more cool!