ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва заборонила в’їзд шеф-редактору російського агентства Sputnik

29.05.2019, 10:11
Фото – Sputnik Абхазия

В аеропорту Вільнюса (Литва) прикордонники затримали шеф-редактора новинного агентства “Sputnik Литва” Марата Касема. Йому заборонено в'їзд  до країни. Про це виданню Delfi повідомив представник Служби охорони державно кордону Литви Гедрюс Мішутіс.

За словами Мішутіса, 28 травня в першій половині дня громадянин Латвії Касем прилетів до Вільнюса з Москви. Під час перевірки документів з'ясувалося, що він занесений до списку осіб, яким в'їзд до Литви заборонений.

Касема супроводили в приміщення аеропорту, де він перебував поки прикордонники залагоджували формальності. Потім йому вручили повідомлення про заборону на перебування в Литві. Касему запропонували вибрати рейс з Вільнюського аеропорту. Він вибрав Ригу. Найближчий рейс до столиці Латвії – о 16.45. Прикордонники проводили його на посадку.

Марат Касем проживає в Латвії. У 2013 році він був кандидатом у Саласпільску крайову думу від “Центру згоди”.

У коментарі РІА Новини Марат Касем повідомив, що його затримали після прильоту у відрядження. “Затримано з формулюванням “загроза національній безпеці”, закритий в'їзд до країни на п'ять років”, – сказав Касем російському агентству.

Liked the article?
Help us be even more cool!