ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівська журналістка виграла у Верховному Суді справу проти посадовця Ради

26.03.2021, 11:10
Фото – фейсбук Вікторії Балицької
Фото – фейсбук Вікторії Балицької

Верховний Cуд України відхилив касаційну скаргу голови секретаріату Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Юрія Сорочика, який вимагав видалити пост журналістки Вікторії Балицької у Facebook про його конфлікт із поліцейськими, а також компенсувати моральну шкоду.

Про це йдеться в постанові Верховного Суду від 17 березня, повідомляє Zaxid.net.

Верховний Суд підтвердив правоту журналістки й погодився із судом апеляційної інстанції, який зазначив, що Сорочик як публічна особа має бути готовий до того, що інформація про нього становить суспільний інтерес, а межа припустимої критики щодо нього є значно ширшою. Також суд встановив, що фрази, спростування яких домагався Сорочик, є або оціночними судженнями, або достовірними фактами, тому спростуванню не підлягають.

У такий спосіб Верховний суд повністю відмовив Юрію Сорочику в задоволенні його касаційної скарги. Ця постанова є остаточною і не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, 26 січня 2019 року між Юрієм Сорочиком та двома патрульними трапився конфлікт після того, як поліцейські зробили зауваження водійці BMW за порушення правил дорожнього руху. Сорочик, який був пасажиром цього автомобіля, почав сперечатися та вдарив одного з патрульних в обличчя, після чого його затримали.

Першою про цей інцидент повідомила журналістка Вікторія Балицька у Facebook. Юрій Сорочик назвав поширену інформацію наклепом і подав на журналістку до суду, вимагаючи спростування кількох фраз і компенсації моральної шкоди в розмірі 100 тис. грн. Галицький районний суд у липні 2019 року частково задовольнив позов, зобов’язавши Вікторію Балицьку спростувати три фрази з допису. 

Проте в лютому 2020 року журналістка Вікторія Балицька виграла апеляцію на це рішення.

Liked the article?
Help us be even more cool!