ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівська журналістка виграла апеляцію в посадовця ВР щодо спростування допису у фейсбуці

05.02.2020, 13:18
Фото – фейсбук Вікторії Балицької
Фото – фейсбук Вікторії Балицької

3 лютого Апеляційний суд Львівської області задовольнив скаргу журналістки Вікторії Балицької. Тож вона не повинна спростовувати свій минулорічний допис на власній сторінці у фейсбуку, повідомляє "Суспільне:UA".

У дописі йшлося про бійку секретаря комітету Верховної Ради Юрія Сорочика з патрульними біля Львова, які зупинили його автомобіль через порушення правил дорожнього руху. Чиновник поширену інформацію назвав наклепом.

У Галицькому районному суді він вимагав визнати повідомлення в соцмережі недостовірним, написати спростування та виплатити 100 тисяч гривень моральної шкоди. Суд задовольнив позов частково і зобов’язав Вікторію Балицьку спростувати кілька фраз у дописі.

Журналістка оскаржила це рішення в апеляційному суді. Суд задовольнив скаргу журналістки.

"Я рішенням суду задоволений. Суд дослухався до аргументів, викладених в апеляційній скарзі, скасував рішення суду першої інстанції за позовом Сорочика до Балицької", – сказав адвокат Вікторії Балицької Юрій Ничка.

Адвокат Юрія Сорочика припустив, що вони подаватимуть касаційну скаргу.

"Справа досить довго слухалася. Особисто я рішенням не задоволений, і не зрозуміло, чому рішення було прийнято не на нашу користь. Буду чекати повний текст рішення. Вже подивлюся, з яких суд апеляційної інстанції виходив мотивів. Я думаю, ми будемо подавати касаційну скаргу, оскільки ми не погоджуємося з цим рішенням", – сказав Віталій Бодюк.

Liked the article?
Help us be even more cool!