ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лукашенко закликав Угорщину разом захищати сімейні цінності

20.08.2021, 15:19
Віктор Орбан та Олександр Лукашенко. Фото: Белта
Віктор Орбан та Олександр Лукашенко. Фото: Белта

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає перспективною взаємодію з Угорщиною у сфері захисту традиційних сімейних цінностей. Про це йдеться в його привітанні президенту Угорщини Яношу Адеру у зв’язку з угорським національним святом, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на сайт президента Білорусі.

"Одним з перспективних напрямів взаємодії може стати захист традиційних сімейних цінностей. Беручи до уваги відповідний істотний досвід Білорусі, висловлюю готовність до розширення діалогу в цій галузі, зокрема в межах міжнародних організацій", – заявив Лукашенко.

Він також надіслав вітальне послання прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану.

"В останній період нашим країнам довелося пережити нелегкі випробування. Однак я переконаний, нам вистачить стійкості, мудрості й цілеспрямованості вистояти й перемогти наявні труднощі", – йдеться в привітанні.

Як повідомляв ІМІ, 15 червня парламент Угорщини ухвалив закон, що забороняє поширення в школах матеріалів, які, як вважається, пропагують гомосексуальність і зміну статі. Рішення було ухвалене на тлі різкої критики з боку правозахисних груп і опозиційних партій.

Міністр із питань європейських справ Франції Клемен Бон заявив, що очікує санкцій щодо Угорщини через закон, спрямований проти ЛГБТ.

Угорщина відхилила заклик Європейської комісії та багатьох парламентарів ЄС відмовитися від нового закону, що забороняє школам використовувати матеріали, які "пропагують гомосексуальність". 

Крім того, Угорщина наказала магазинам продавати дитячі книги, які, як вважається, пропагують гомосексуальність, в закритій упаковці.

У березні 2021 року Європарламент оголосив весь Європейський Союз "зоною свободи для ЛГБТ". Символічна резолюція була ухвалена у відповідь на те, що місцева влада в Польщі стала називати свої території "зонами, вільними від ідеології ЛГБТ".

 

Liked the article?
Help us be even more cool!