ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Угорщина відхилила вимогу ЄС скасувати закон проти ЛГБТ

08.07.2021, 10:27
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, фото: rferl.org
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, фото: rferl.org

Угорщина відхилила заклик Європейської комісії та багатьох парламентарів ЄС відмовитися від нового закону, що забороняє школам використовувати матеріали, які "пропагують гомосексуальність". Як передає Ліга.нет, про це повідомляє Reuters.

"Спроби Брюсселя змусити нас допускати ЛГБТ-активістів у школи й дитячі садки марні, ми не хочемо цього робити", – заявив глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуляс.

Лідери ЄС розкритикували цей закон – прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав Будапешт поважати цінності толерантності ЄС або вийти з блоку.

Закон, що забороняє поширення в школах матеріалів, які "пропагують гомосексуальність або зміну статі", призвів до нового конфлікту між Угорщиною та Євросоюзом, який уже почав розслідування проти Будапешта за підрив демократії. Орбан постійно посилює обмеження для ЗМІ, неурядових організацій та мігрантів, незважаючи на критику з боку Брюсселя, міжнародних спостерігачів і правозахисних груп.

Депутати Європарламенту закликали Єврокомісію не виділяти Угорщині грошей, призначених для допомоги в економічній відбудові після пандемії COVID-19, якщо Будапешт продовжить дотримуватись антиЛГБТ-політики.

"Дискримінація ЛГБТІ+-людей у ЄС незаконна, новий закон в Угорщині має бути скасовано. Це образливий і ганебний закон, який іде врозріз із правами людини", – заявив іспанський депутат ЄС Іраксте Гарсія Перес.

У березні 2021-го Європарламент оголосив весь Європейський Союз "зоною свободи для ЛГБТ". Символічна резолюція була ухвалена у відповідь на те, що місцева влада в Польщі стала називати свої території "зонами, вільними від ідеології ЛГБТ".

Як повідомляв ІМІ, парламент Угорщини 15 червня ухвалив закон, що забороняє поширення в школах матеріалів, які, як вважається, пропагують гомосексуальність і зміну статі. Рішення було ухвалене на тлі різкої критики з боку правозахисних груп і опозиційних партій.

Міністр із питань європейських справ Франції Клемен Бон заявив, що очікує санкцій щодо Угорщини через закон, спрямований проти ЛГБТ.

Liked the article?
Help us be even more cool!