ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лукашенко про смерть Шишова: Він для нас був ніхто

09.08.2021, 15:20
Фото – DW
Фото – DW

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що голова “Білоруського дому в Україні” Віталій Шишов був для Білорусі ніким, але Україна повинна розслідувати його смерть і дати відповідь, хто і як повісив громадянина Білорусі.

Про це Лукашенко сказав на пресконференції 9 серпня, повідомляє Українська правда.

“Ну, ось як його прізвище – який повісився? – Шишов. Ну ось слухайте, хто він такий для мене і для Білорусі взагалі? Ну, добре я президент – я міг би його не знати. Але я впевнений, що в цьому залі 3-4 людини тільки його і знали. Він для нас був, ну, просто ніхто”, - сказав він.

За словами Лукашенка, ніхто з Білорусі не йшов би його вішати, бо “ну, повісили одного – завтра буде такий інший, усіх не перевішаєш”.

Він додав, що не розуміє, “навіщо в Україні розвивають ось це все”.

Лукашенко заявив, що Шишов перебував в Україні “і його підтримували спецслужби України”, і “повісився або його повісили” на території України, тому Україна повинна розслідувати його смерть і надати Білорусі “відповідь, хто повісив і як повісив громадянина Білорусі”.

Він додав, що якщо звинувачують його, то нехай нададуть факти.

“Факти на стіл! Коли був там Лукашенко? З якою мотузкою він туди приїхав? Навіщо він його повісив? Що ж ви мені закидаєте? Вбивцю знайшли. Нам вистачає і без Шишова з ким розбиратися”, - сказав Лукашенко.

Як повідомляв ІМІ, 3 серпня у Києві знайшли повішеним у парку очільника громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова, який зник вранці 2 серпня.

3 серпня громадська організація “Білоруський дім в Україні” (БДУ) заявила, що за його головою Віталієм Шишовим, якого знайшли повішеним у Києві, стежили і поліція про це знала. Організація переконана, що “це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса”.

3 серпня голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що поліція має дві основні версії смерті голови громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова - самогубства або скоєння умисного вбивства з імітуванням самогубства.

Liked the article?
Help us be even more cool!