ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвія заборонила в’їзд російському пропагандисту Соловйову

18.02.2021, 14:20
Фото – talks.su
Фото – talks.su

Латвія внесла до списку небажаних осіб російського телеведучого Володимира Соловйова. Про це 18 лютого повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич, повідомляє “Європейська правда”

“На підставі пункту 2 статті 61 закону про імміграцію я ухвалив рішення про занесення громадянина Росії Володимира Соловйова до списку небажаних у Латвійській Республіці осіб, встановивши заборону на в'їзд до Латвії на невизначений термін”, – написав Ринкевич у Twitter.

Своє рішення міністр пояснив тим, що “прославляння нацизму є неприйнятним для Латвії”.

В ефірі програми “Вечір з Володимиром Соловйовим” на телеканалі “Россия 1” у понеділок, 15 лютого, телеведучий назвав Гітлера “сміливою людиною”, яка “не косила від армії” і “воювала відважно під час Першої світової війни”. Соловйов порівняв Гітлера і опозиціонера Навального, розмірковуючи про сміливість і повагу.

Після цього депутат Держдуми від КПРФ Валерій Рашкін попросив генпрокурора перевірити висловлювання на порушення законів про протидію екстремістській діяльності та заборону на реабілітацію нацизму.

Як повідомляв ІМІ, 9 лютого Національна рада Латвії з електронних ЗМІ (NEPLP) вирішила вилучити 16 телеканалів зі списку тих, що ретранслюються на території країни, оскільки їхній представник у країні невідомий з 1 лютого.

8 лютого Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) вирішила на рік заборонити трансляцію "Росія РТР" на території країни через мову ненависті щодо України.

З 1 лютого в Латвії телекомунікаційне підприємство Tet вирішило припинити ретрансляцію на території республіки п’яти російських телеканалів – Першого балтійського каналу, "НТВ Мир", "Рен ТВ Балтия", "Кинокомедия" і "Киномикс".

Liked the article?
Help us be even more cool!