ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії припиняють ретрансляцію п'яти російських телеканалів

01.02.2021, 15:51
Фото – Shutterstock / delfi.lv
Фото – Shutterstock / delfi.lv

У Латвії телекомунікаційне підприємство Tet вирішило з 1 лютого припинити ретрансляцію на території республіки п’яти російських телеканалів – Першого балтійського каналу, “НТВ Мир”, “Рен ТВ Балтия”, “Кинокомедия” і “Киномикс”, повідомляє Delfi.

Таке рішення ухвалено через неясності в праві на представлення каналів і занепокоєння щодо дотримання режиму санкцій.

Підприємство надіслало розповсюджувачу каналів у Латвії SIA "TEM LV" (частина медіахолдингу SIA "Baltijas mediju alianse") кілька запитів щодо права на ретрансляцію цих каналів у Латвії. Однак компанія не змогла отримати юридично обґрунтованого пояснення, тому не може провести відповідне оцінювання ризиків.

Через це, а також через повідомлення про те, що вигодонабувачу SIA "Baltijas mediju alianse" висунуто звинувачення в порушенні міжнародних санкцій, Tet закликає владу Латвії пояснити, які дії вони очікують з боку підприємств, що надають платні телевізійні послуги.

У компанії Tet вважають, що російські канали можуть замінити канали LTV7, 1+2, 3+, "Мир", TVCi, "Дождь", UATV, "Здоров’я ТВ", Eureka HD, "Понеділок", Current Time, TV21. Крім того, фірма шукає нові канали, які можна запропонувати клієнтам замість вилучених з пакета.

Видання нагадує, що прокурор суду Ризького регіону Алдис Ласманіс висунув співвласнику SIA “Baltijas mediju alianse” Олегу Солодову та його соратнику Маргусу Меріма звинувачення в порушенні міжнародних санкцій. У прокуратурі зазначили, що завдяки діям обвинувачених до рук осіб, які перебувають під міжнародними санкціями, потрапило понад 10 млн євро.

Liked the article?
Help us be even more cool!