ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвія заборонила 16 російських телеканалів

09.02.2021, 13:03

Національна рада Латвії з електронних ЗМІ (NEPLP) вирішила вилучити 16 телеканалів зі списку тих, що ретранслюються на території країни, оскільки їхній представник у країні невідомий з 1 лютого.

Про це йдеться в заяві на сайті регулятора, повідомляє “Європейська правда”.

NEPLP вилучає зі списку телеканалів REN TV Baltic, NTV Mir Baltic, Karusel International, NTV Serial ("НТВ Серіал"), NTV Stilj ("НТВ Стиль"), "НТВ право", "Кіномікс", "Наше нове кіно", "Рідне кіно", "Індійське кіно", "Кінокомедія", "Кіносерія", КВН ТВ, Кухня ТВ, BOX TV і HD Life.

“Це рішення ухвалено тому, що рада не має інформації про вищезгаданого представника поширення програм або представників у Латвії, які могли б дати згоду від імені власників програм на поширення в Латвії, а також Рада не отримала інформації від власника про продовження поширення в Латвії”, – йдеться в повідомленні.

Рішення набуде чинності опівночі 10 лютого.

Колишній правовласник SIA "TEM LV" повідомив, що з 1 лютого в нього більше немає прав на ретрансляцію цих телеканалів, таку інформацію також надали кабельні оператори.

NEPLP звернулася до можливого нового представника з поширення програм із проханням подати до Ради підтверджувальні документи щодо прав на розповсюдження вищезазначених програм на території Латвії, але жодних документів, що підтверджують такі права, отримано не було.

Як повідомляв ІМІ, 8 лютого Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) вирішила на рік заборонити трансляцію "Росія РТР" на території країни через мову ненависті щодо України.

З 1 лютого в Латвії телекомунікаційне підприємство Tet вирішило припинити ретрансляцію на території республіки п’яти російських телеканалів – Першого балтійського каналу, "НТВ Мир", "Рен ТВ Балтия", "Кинокомедия" і "Киномикс".

Liked the article?
Help us be even more cool!