ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвія анулювала ліцензію ретранслятору російського "Первого канала"

21.10.2021, 17:47
www.mwccpa.com
www.mwccpa.com

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) після трьох порушень відкликала ліцензію на мовлення, видану ТОВ “Перший Балтійський канал” / SIA Pirmais Baltijas Kanāls, яке ретранслює контент російського "Первого канала" на телеканалі “ПБК Латвія” / PBK Latvija.

Про це повідомляється на сайті регулятора, передає Укрінформ.

Уточнюється, що впродовж року в роботі телеканалу PBK Latvija були виявлені три серйозні порушення національного закону про електронні ЗМІ.

У першому випадку штраф був накладений за грубе порушення основних умов виданої ліцензії на мовлення шляхом трансляції на “ПБК Латвія” програм, створених іншими електронними ЗМІ.

У другому випадку штраф був накладений за недотримання зобов'язань надавати в програмі не менш ніж 51% щотижневих європейських аудіовізуальних передач.

У третьому випадку – оскільки в ефірі містилась інформація, яка загрожувала громадському здоров'ю або могла наражати на серйозні ризики. В одній з передач, зокрема, йшлося про те, що COVID-19 – це захворювання з низьким рівнем інфікування і від нього можна вберегтися, харчуючись оселедцем.

На думку регулятора, систематичне порушення нормативних актів, істотне недотримання основних умов ліцензії на мовлення, виданої телеканалу, а також оприлюднення інформації, яка загрожує державі, здоров'ю та безпеці громадян, не відповідає завданням електронного мовлення ЗМІ й законним функціонуванням електронних ЗМІ в громадських інтересах.

Ліцензія на мовлення буде відкликана з 26 жовтня 2021 року. Раніше ця ліцензія видавалася телеканалу PBK Latvija в лютому 2015 року строком на 10 років.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2021 року Латвія припинила ретрансляцію 16 російських телеканалів для “захисту латвійського інформаційного простору”.

8 лютого Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) вирішила на рік заборонити трансляцію “Росія РТР” на території країни через мову ненависті щодо України.

З 1 лютого в Латвії телекомунікаційне підприємство Tet вирішило припинити ретрансляцію на території республіки п’яти російських телеканалів – Першого балтійського каналу, “НТВ Мир”, “Рен ТВ Балтия”, “Кинокомедия” і “Киномикс”.

Liked the article?
Help us be even more cool!