ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Київстар" запропонував Мінцифрі надати неперсоніфіковані дані для виявлення поширення коронавірусу

25.03.2020, 10:44
Фото - korrespondent.net/
Фото - korrespondent.net/

Оператор телекомунікацій “Київстар” запропонував надати Міністерству цифрової трансформації України неперсоніфіковані дані абонентів для виявлення потенційних осередків поширення вірусу Covid-19 і грамотного розподілу медичних ресурсів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу оператора.

“Алгоритми, які ми, як мобільний оператор, запропонували і над якими ми працюємо, дають змогу визначити кількість абонентів, що приїхали з-за кордону та їхні можливі географічні контакти”, - повідомила пресслужба оператора.

У компанії наголошують, що неперсоніфіковані дані про споживання мобільного та інтернет-трафіку можуть побічно свідчити про певні поведінкові тренди і звички. Зокрема, можуть свідчити про кореляцію між переміщенням населення та випадками зараження.

Водночас оператор зазначає, що аналітика на основі Big Data не може бути єдиним джерелом інформації, і рекомендує застосовувати також інші інструменти для аналізу ситуації.

При цьому в компанії наголосили, що вони не відстежують дії абонентів.

“Усі аналітичні моделі з використанням BigData будуються на базі неперсоніфікованих і зашифрованих даних. “Київстар” дотримується законів України “Про інформацію” та “Про захист персональних даних”, - заявили в пресслужбі мобільного оператора.

Як повідомляв ІМІ, 24 березня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що Національна поліція почала отримувати в автоматизованому порядку від Державної прикордонної служби дані щодо українців, які підписали особисті зобов’язання про 14-денний карантин. 

Він не виключив, що державі доведеться звернутися до мобільних операторів і здійснювати контроль за умовами карантину через моніторинг мобільних мереж. За його словами, правоохоронці можуть почати контроль самоізоляції українців, оскільки є такі, хто підписав зобов'язання про добровільний карантин, проте намагаються його порушити.

Liked the article?
Help us be even more cool!