ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція може почати контроль самоізоляції українців, отримавши їхні особисті дані - Геращенко

24.03.2020, 16:24
Фото - УНІАН
Фото - УНІАН

Національна поліція почала отримувати в автоматизованому порядку від Державної прикордонної служби дані щодо українців, які підписали особисті зобов’язання про 14-денний карантин. 

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

За його словами, правоохоронці можуть почати контроль самоізоляції українців, оскільки є такі, хто підписав зобов'язання про добровільний карантин, проте намагаються його порушити.

“Поліція почала отримувати в автоматизованому порядку дані від прикордонників щодо українців, які підписали особисті зобов'язання про 14-денний карантин шляхом самоізоляції. Не відкидаю, що за прикладом Південної Кореї, Ізраїлю та Польщі державі доведеться звернутися до мобільних операторів і здійснювати контроль за умовами карантину через моніторинг мобільних мереж”, - сказав Антон Геращенко.

Так Геращенко навів ситуацію, за якої до нього звернулася знайома і розповіла, що рейсом з Іспанії до “Борисполя” прибула дівчина, яка стверджує що жодних зобов'язань про 14 днів добровільного карантину з неї не брали.

Прикордонники, в свою чергу, запевнили, що дівчина зобов'язання про самоізоляцію підписала і навели копію відповідного документа.

Виявилося, що дівчина збрехала своїй матері заради того, щоб поїхати з Києва до Львова побачити свого сина.

“Звичайно ця дівчина тепер нікуди не поїде. А якби поїхала, то вона порушила б умови підписки про самоізоляцію. Якби факт порушення з її боку було б встановлено поліцією, то її було б затримано й оштрафовано на 17 або навіть 34 тисячі гривень”, - сказав Антон Геращенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!