ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китайські хакери зламали електронні скриньки топдипломатів США

Пов’язані з Китаєм хакери зламали обліковий запис електронної пошти посла США в Китаї та помічника держсекретаря в справах Східної Азії в межах нещодавньої цілеспрямованої кампанії зі збору розвідданих.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal, передає "Європейська правда".

Хакери отримали доступ до електронної пошти посла США в Китаї Ніколаса Бернса та помічника держсекретаря в справах Східної Азії Даніеля Крітенбрінка. Ці двоє дипломатів є двома найвищими посадовими особами Державного департаменту, які потрапили в шпигунську кампанію, розкриту минулого тижня, зазначило одне з джерел видання.

Крітенбрінк супроводжував держсекретаря Ентоні Блінкена в його поїздці до Китаю місяць тому. Крітенбрінк, Бернс і Блінкен відвідали зустрічі з високопосадовцями Китаю та китайським лідером Сі Цзіньпіном. Перед перемовинами на високому рівні в Пекіні Крітенбрінк очолив поїздку менш високопоставлених посадовців до Китаю.

Обліковий запис електронної пошти міністра торгівлі Джини Раймондо також було зламано внаслідок атаки, заявили раніше офіційні особи США.

Вважають, що хакери скомпрометували щонайменше сотні тисяч окремих електронних листів уряду США, за словами людей, обізнаних із ситуацією.

Незважаючи на те що скриньки Бернса та Крітенбрінка містили несекретні електронні листи, хакери могли отримати інформацію про плани США щодо нещодавньої серії візитів до Китаю, а також про внутрішні перемовини про політику США щодо свого суперника.

Оцінка кількості окремих електронних листів, до яких хакери отримали доступ, є приблизною та може зрости, зазначили джерела.

"З міркувань безпеки ми наразі не будемо ділитися додатковою інформацією про характер і масштаби цього інциденту з кібербезпекою. Департамент постійно відстежує активність у наших мережах і реагує на неї. Наше розслідування триває, і наразі ми не можемо надати додаткові подробиці", – прокоментував речник Держдепу. 

Нагадаємо, сайт парламенту Болгарії атакувала російська хакерська група NoName057 через допомогу Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!