ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кулеба закликав заборонити телеканалу RT у всьому світі

24.10.2022, 09:47
Фото – kmu.gov.ua
Фото – kmu.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усі країни світу заборонити мовлення пропагандистського телеканалу RT.

Про це він заявив після того, як російський пропагандист Антон Красовський закликав в ефірі каналу до вбивства українських дітей.

"Уряди, які досі не заборонили RT, мають подивитися цей уривок. Ось на чиєму ви боці, якщо дозволяєте RT працювати у ваших країнах. Агресивне підбурювання до геноциду (ця людина постане за це перед судом), нічого спільного зі свободою слова. Час заборонити RT у всьому світі!" – написав Кулеба в твіттері.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня у програмі "Антоніми" вийшла розмова пропагандиста RT Антона Красовського з письменником Сергієм Лук'яненком. У розмові з ним Красовський запропонував топити українських дітей, які вважають, що територія України окупована Росією. Лук'яненко розповів, що в 1980 році ще дитиною опинився в Україні й українські російськомовні діти йому розповідали, що Україна окупована "москалями".

Російський пропагандистський канал Russia Today припинив співпрацю з ведучим Антоном Красовським після його заяви про те, що потрібно топити українських дітей, які вважають, що територія України окупована Росією. Сам Красовський написав, що йому "ніяково", що він "якось не побачив цього кордону. Про дітей".

У червні 2022 року директору російського телеканалу "RT" (Russia Today) Антону Кузнецову-Красовському повідомили про підозру в публічних закликах до насильницького повалення конституційного ладу в Україні, а також у публічних закликах до геноциду українців. За матеріалами слідства, громадянин рф Антон Кузнецов-Красовський упродовж січня-березня 2022 року публічно закликав до насильницького повалення конституційного ладу в Україні. Він робив це в соцмережах, ЗМІ та телеканалі "RT".

У серпні СБУ повідомила про завершення досудового розслідування щодо Антона Кузнецова-Красовського та передала обвинувальний акт до суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!