ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кореспондентам "Звезды" заборонили в’їзд до України на три роки

17.12.2019, 10:00
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Кореспондентам телеканалу міністерства оборони РФ “Звезда” заборонили в’їзд до України на три роки. Про це “Українській правді” повідомили речник Держприкордонслужби Андрій Демченко та речниця Служби безпеки Олена Гітлянська.

“Журналісти “Звєзди” відлітали з Києва на Цюрих 13 грудня. Через порушення даними особами режиму в пункті пропуску при в’їзді в Україну їм винесено постанову про адміністративне правопорушення”, – сказав Демченко.

В СБУ уточнили, що, оскільки телеканал, на який вони працюють, перебуває під санкціями РНБО України, тепер їм заборонено в’їзд до України на три роки.

Що передувало: знімальна група російського пропагандистського каналу міноборони РФ "Звєзда" прилетіла до Києва 11 грудня. Вони одразу ж похизувалися репортажем з майдану Незалежності.

Як повідомляв ІМІ, 11 грудня 2019 року знімальну групу телеканалу міністерства оборони РФ “Звезда” пустили до України. Кореспондентка каналу Діана Сіразі та оператор Олександр Столеров прилетіли до Києва після запрошення Президента України Володимира Зеленського.

Прессекретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що знімальну групу російського телеканалу “Звезда” пустили через відсутність підстав для їхнього недопуску.

10 грудня Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу в Парижі за результатами “нормандського саміту” запросив російських пропагандистів на лінію розмежування на Донбасі побачити на власні очі, що там відбувається. 

12 грудня представники громадських організацій та незалежних медіа рішуче засудили заяву Президента Володимира Зеленського в Парижі, у якій він запросив представників російських пропагандистських ЗМІ відвідати Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!