ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими зазнав DDoS-атаки

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими заявив про DDoS-атаку на його інформаційні ресурси й пов'язує її з падінням літака Іл-76 на території РФ.

Про це повідомили 28 січня в телеграм-каналі штабу.

“Очевидно, ворог вирішив, що інформація, зокрема, про подробиці обмінів військовополоненими та падіння літака ІЛ-76 несе для його загрози”, – йдеться в повідомленні. 

Збої у роботі сайту

Координаційний штаб зазначив, що з метою безпеки на певний час буде обмежений доступ до деяких функцій та ресурсів. 

Актуальну інформацію Координаційний штаб порадив отримувати з інших його ресурсів – фейсбук, вайбер та сайт.

Згодом штаб повідомив, що після належної перевірки IT-фахівцями всі піддані кібератаці сервіси працюють у штатному режимі та доступні онлайн.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня десятки провідних світових медіа – Associated Press, The Guardian, France 24 та інші – без жодних доказів поширили російську версію про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76, який нібито перевозив українських військовополонених. ІМІ детально написав про це матеріалі "Росія та її заручники. чого навчив журналістів збитий Іл-76".

Попередні DDoS-атаки

25 січня 2024 року газопостачальна компанія "Нафтогаз України" та ТОВ "Газорозподільні мережі України" зафіксували масштабну атаку на один зі своїх дата-центрів.

Про технічний збій в IT-системах заявила й Укрпошта. Також стався технічний збій у роботі дата-центру Державної служби України з безпеки на транспорті. Через що тимчасово відсутній доступ до Системи "ШЛЯХ" та офіційного сайту Укртрансбезпеки.

Про Координаційний штаб

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими створено 11 березня 2022 року. До складу Координаційного штабу ввійшли представники ГУР МО України, Міністерства оборони, Збройних сил України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Міністерства юстиції, Міністерства реінтеграції.

Головою Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими призначено начальника ГУР Кирила Буданова.

Liked the article?
Help us be even more cool!