ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Компанія "Кінокіт" ухвалить рішення щодо співпраці з Веськом після розслідування ситуації

31.08.2022, 15:28
Фото –Обозреватель / "Лисичанск, как он есть"
Фото –Обозреватель / "Лисичанск, как он есть"

Керівник ТОВ “Кінокіт” Сергій Самойленко повідомив, що компанія ухвалюватиме рішення щодо подальшої співпраці з луганським оператором Артемом Веськом після детального розслідування ситуації.

Про це він сказав “Детектору медіа”.

Нагадаємо, оператор Артем Весько потрапив до переліку медійників, нагороджених Президентом України. Водночас головред “Бабеля” Євген Сіпірін заявив, що 2014 року Весько носив футболку з написом “Вежливые люди”, був присутній під час його викрадення та катування та підтримував дружні зв'язки з проросійським найманцем Рафаелем Лусваргі.

У продакшені “Кінокіт”, який створює контент для державного каналу “Рада”, вказують, що ситуацію з футболкою не схвалюють, але під час приймання на роботу Артем Весько проходив перевірку і згодом показав свою об’єктивність, висвітлюючи події повномасштабного вторгнення.

“До ситуації з футболкою Артема ставимося, звичайно, не схвалююче, але хочу зауважити, що за всі вісім місяців, що ми співпрацюємо, він показав свою об’єктивність, висвітлюючи події в регіоні, та під час повномасштабного вторгнення обрав бути в Лисичанську до останнього, а потім у Кривому Розі, відважно стоячи на інформаційному фронті та подаючи інформацію з гарячих місьць регіону.

Під час прийому на роботу співробітники проходять перевірку, але інформації про “футболку у 2016 році” (є інформація, що аналогічний скандал з Веськом уже виникав у 2016 році. – Ред.) не було. На момент звернення до нас представниці Луганської ОДА Альбіни Кушелевої з приводу представлення до нагороди Артема Веська такою інформацією я не володів”, – зазначив Сергій Самойленко.

Як повідомляв ІМІ, 23 серпня Президент України Володимир Зеленський до Дня Незалежності нагородив низку медійників. Зокрема, п’ятьох із Луганської області. Артема Веська, який нині є власним кореспондентом телеканалу “Рада” нагородили Орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. 

29 серпня луганські журналісти висловили обурення тим, що державну нагороду з нагоди Дня Незалежності отримав власний кореспондент телеканалу “Рада” в Луганській області Артем Весько. Журналісти пригадали 2016 рік, коли він став фігурантом скандалу. Тоді він прийшов на сесію Лисичанської міської ради у футболці із сепаратистським логотипом “Ввічливі люди”.

Дружина Артема Веська стверджує, що він не знав, що означає напис на футболці і вони тоді “не дуже розбирались, що там було в Криму”.

Держкомтелерадіо заявив, що не рекомендував кандидатуру луганського оператора Артема Веська для відзначення державною нагородою.

Liked the article?
Help us be even more cool!