ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держнагороду отримав журналіст, який потрапив у скандал через футболку з написом “Вежливые люди”

29.08.2022, 17:26
Фото - Обозреватель/"Лисичанск, как он есть"
Фото - Обозреватель/"Лисичанск, как он есть"

Луганські журналісти обурені тим, що державну нагороду з нагоди Дня Незалежності отримав власний кореспондент телеканалу “Рада” в Луганській області Артем Весько.

Журналісти пригадують 2016 рік, коли Артем Весько став фігурантом скандалу. Тоді він прийшов на сесію Лисичанської міської ради у футболці із сепаратистським логотипом “Ввічливі люди”. Тоді він працював оператором Лисичанської ТРК “Акцент”.

Нагадаємо, 23 серпня Президент України Володимир Зеленський до Дня Незалежності нагородив низку медійників. Зокрема, п’ятьох із Луганської області. Артема Веська, який нині є власним кореспондентом телеканалу “Рада” нагородили Орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. Веська нагороджено “за значні заслуги в зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені в захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку”.

Так, журналіст видань “Реальна газета” та “Зміст” Олександр Білокобильський написав“Не розумію оце формулювання “мужність”: може, він під обстрілами украінскіх каратєлєй знімав репортажі про освободітєлєй?” 

 
 

Також висловив незгоду з нагородою луганчанин, головний редактор “Бабеля” Євген Спірін.

Ще один журналіст анонімно висловив нерозуміння і незгоду з кандидатурою Веська для нагороди в коментарі представниці ІМІ щодо окупованих територій.

Нині невідомо, хто подав кандидатуру Артема Веська для державної нагороди.

Нагадаємо, “вежливыми людьми” 2014 року російська пропаганда називала російські війська в Криму під час анексії півострова: вони були озброєні та без розпізнавальних знаків.

Liked the article?
Help us be even more cool!